Dampgastanks  en stalen dampgasflessen ( rode kleur) zijn speciaal geschikt voor het vullen met LPG

De cilindrische dampgastanks  zijn bedoeld  voor verwarming, koken  in    campers, caravans,  verkoopwagens, etc.

Het gebruik van LPG levert een behoorlijke besparing op  in vergelijking met propaan  of butaan (flessengas)

Propaan en butaanflessen kunnen worden vervangen door speciale LPG dampgasflessen, deze hebben hetzelfde model en de afmetingen zijn ook gelijk, extra voordelen

Voor gemak en veiligheid  bij deze LPG flessen zijn  de aanwezigheid van een inhoudsmeter,  vulbegrenzer en overdrukbeveiliging.

In vrijwel alle nieuwe campers kunnen met een kleine aanpassing deze navulbare LPG dampgasflessen worden geplaatst, ze zijn verkrijgbaar in aluminium ( 6,9 kg) en staal (17 kg). 2  aluminium flessen geven in vergelijk met de stalen flessen een gewichtsbesparing van ruim 20 kg .

Bij plaatsing in de originele gasflessenruimte in de camper kan er een buitenvuller geplaatst worden, de LPG flessen kunnen nu definitief  vast blijven staan en  voor vullen hoeft ook de zijklep niet meer open.

Een extra vulaansluiting kan het mogelijk maken dat zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant van de camper  gas  kan worden  getankt.

LPG dampgasflessen worden in toenemende mate gebruikt voor buitenkeukens, terrasverwarming, dakdekbedrijven, hoefsmeden, snackovens,

Naast de lpg flessen  leveren we ook alle materialen om de flessen aan te sluiten zoals: drukregelaars, filters, vulslangen, koppelingen,  buitenvullers,  automatische omschakelkleppen enz.

Aanbieding:  2 aluminium  lpg dampgasflessen met buitenvuller  2 filters + hd slangen  compleet incl. montage en ingebruikstelling : € op aanvraag

De flessen en  tank  worden vooraf en na inbouw extra op druk getest.

Wij leveren uitsluitend E gecertificeerde LPG flessen / tanks.